Over Taalstrategie

Mijn naam is Sarah Gagestein en ik ben taalstrateeg. Een taalstrateeg houdt zich bezig met communicatieadvies: het tactisch inzetten van taal om een boodschap zo helder, aansprekend en overtuigend mogelijk over te brengen. Het verpakken en communiceren van ideologie en identiteit is mijn passie en talent. Een talent dat broodnodig is. Want gelijk hebben is niet genoeg, je moet het ook krijgen!

Als eigenaar van taalbureau Taalstrategie adviseer ik politieke partijen, maatschappelijke organisaties en bedrijven over hoe zij framing kunnen inzetten om hun communicatie duidelijk, overtuigend en aantrekkelijk te maken. Via workshops, denksessies, onderzoek en consultancy help ik u graag met het vinden van de juiste frames en de juiste taal. Ook kan ik u begeleiden met het schrijven van overtuigende en aantrekkelijke tekst, zoals whitepapers, toespraken of campagnemateriaal. Bij grotere projecten heb ik een netwerk om extra mankracht uit te putten.

Naast de ervaring die ik bij een flink groeiend bestand aan opdrachtgevers heb opgedaan, heb ik een talige wetenschappelijke achtergrond. Ik ben de trotse eigenaar van een cum laude Masterdiploma Retorica en Argumentatie aan de Universiteit Leiden, een Bachelordiploma Talen en Culturen van Japan aan de Universiteit Leiden (het leren van een vreemde taal is een bijzonder functionele manier om meer over je eigen taal te leren!) en een Bachelordiploma Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Zoals u ziet, ben ik een echte taalfanaat en die kennis deel ik graag – en met veel plezier – met u!

Gagestein_Sarah-s

Foto gemaakt door Paula van der Meeren