Hoera! Mijn boek over framing is er!

Nou, het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat: een praktijkgericht boek over framing vol met tips en tricks! Mijn boek draagt de trotse titel ‘Denk niet aan een roze olifant’. En da’s een hele logische titel als je weet wat ik met die roze olifant bedoel!

Als ik een workshop geef roepen deelnemers vaak ineens tijdens mijn verhaal: denk niet aan een roze olifant! Die olifant is een beroemd gedachte-experiment van neurolinguïst George Lakoff om te bewijzen dat framing werkt. Je kunt namelijk niet niet aan een olifant denken als iemand je dat vraagt. Je brein diept volautomatisch een slurf, grote oren en een dikke grijze huid op uit het brein. Die onbewuste en automatische associaties zijn het magische poeder waar frames hun kracht aan danken.

Maar waar die kleur roze vandaan komt? Als je pink elephants ziet, hallucineer je vrij stevig. Het is dan ook een Engelse metafoor voor veel te diep in het glaasje kijken. En toch word ik telkens liefdevol gecorrigeerd door mijn workshoppers en klanten als ik het over grijze olifanten heb. ‘Nee joh, de uitspraak was toch met een roze olifant?’ Onze associaties in het brein zijn zo hardnekkig, dat het er eigenlijk ook helemaal niet doe doet wat het juiste is feitelijk gezien. Het gaat erom wat het beste voelt. En dat is niet zomaar een olifant: dat is een roze olifant blijkbaar!

Het boek gaat over twee concrete dingen. Ten eerste wil ik dat je zelf roze olifanten kunt weren voortaan. Door je bewust te zijn van de kracht van framing en frames zichtbaar te maken, ben je veel minder beïnvloedbaar. Ten tweede wil ik je helpen om anderen te overtuigen van de roze olifanten die jij probeert te verkopen aan je collega’s, media, je familieleden en alle andere mensen waar jij iets van wilt. Het eerste deel van het boek gaat over het wat en waarom van framing. Hoe ziet zo’n frame eruit? Hoe werken frames in ons hoofd? En waarom werken ze zo goed? In het tweede deel daag ik je uit om zelf meesterframer te worden met mijn methode met drie stappen en allerlei tips en tricks. Ik garandeer je dat je voortaan anders leest en anders luistert. En oefening baart kunst, hoe meer je het gaat toepassen, hoe geslepener je wordt!

Zin gekregen om het te gaan lezen? Je kunt ‘m (alvast) bestellen bij Managementboek! Hij komt officieel uit op 22 mei, dus dan kun je ‘m op 23 mei in huis hebben!


One Reply to “Hoera! Mijn boek over framing is er!”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *