Nieuw: Harder praten helpt niet

okt. 20, 2015

Hoera! Sinds vandaag ligt Sarahs nieuwe boek ‘Harder praten helpt niet’ in de winkels. Het is een boek over beïnvloeden met veel aandacht voor het brein en zeven strategieën die inspelen op bewuste én onbewuste processen in ons hoofd. De belangrijkste boodschap is: als je de ander wilt overtuigen, moet je vanuit zíjn referentiekader redeneren en niet dat van jezelf. En dat kan je leren!


Harder praten helpt niet?

Nee, in de meeste gevallen niet. En toch proberen we het vaak. Of we proberen kalm te blijven en onze argumenten nog maar eens te herhalen. Ook dat heeft in de meeste gevallen maar weinig zin. Want argumenten zijn zelden genoeg om écht te overtuigen. Veel vaker ligt het aan de manier waarop je je boodschap brengt of mensen met je meegaan of in de weerstandmodus schieten. Raak je wel de juiste gevoelige snaar? Of raak je helemaal niks bij de ander?


Sarah heeft dit boek geschreven samen met psycholoog Job Boersma. Allebei een ander specialisme, maar met dezelfde eigenwijze visie op overtuigen. Samen hebben ze alle inzichten rond overtuigen en beïnvloeden verzameld die wél werken en op een praktijkgerichte manier opgeschreven. Want erover lezen is leuk, maar je moet het vooral daarna ook zelf kunnen gaan toepassen. Ze schrijven over beïnvloeden & het brein, framing, sociaalpsychologische invloedstechnieken, slimme gesprekstechnieken, nudging, speelveldanalyse en sturen met emoties. Interessant en bruikbaar voor iedereen die wel eens een ander probeert te overtuigen (wie niet eigenlijk?)!


Kopen kan bijvoorbeeld bij Managementboek of Bol.com. Maar je boekwinkel heeft ‘m ook als het goed is! Gelezen en wil je laten weten wat je ervan vond? Of heb je een succes dat je wilt delen? Of heb je een vraag? Dat horen we allemaal heel graag, dus neem gerust contact op.

Deel dit artikel:

Andere artikelen

17 apr., 2024
Het is feest! Komende vrijdag ontvangt onze oud-stagiair Iris van Weenen namelijk haar masterdiploma! Haar stage bij ons was onderdeel van haar masteropleiding Neerlandistiek en haar superinteressante scriptieonderzoek naar de overeenkomsten tussen talige en visuele frames heeft haar uiteindelijk dat felbegeerde papiertje van de Universiteit Leiden opgeleverd.
09 apr., 2024
Eerder schreven we al eens een artikel over hoe taal je denken beïnvloedt . De conclusie daarvan was: taal is verre van neutraal en heeft zelfs invloed op hoe je de wereld om je heen ervaart. Afhankelijk van de taal die je spreekt kun je bijvoorbeeld bepaalde kleuren beter zien, of onthoud je beter wie precies de schuldige was bij een ongeluk. De manier waarop je iets zegt, heeft effect op hoe we de wereld zien, wat we een logische vervolgstap vinden of wie we aanwijzen als probleemveroorzaker. Een nieuwe Duitse studie vond voor deze conclusie nieuw bewijs én laat zien hoe het invloed heeft op niet alleen ons heden, maar ook onze toekomst.
04 apr., 2024
Misschien dat je nooit in een verhitte online discussie terecht bent gekomen, maar ook in het ‘echte’ leven gebeurt het regelmatig dat we ons gelijk proberen te halen door meer en meer feiten over de ander uit te strooien of dezelfde feiten keer op keer te herhalen. Met toch vaak hetzelfde resultaat: de ander raakt niet overtuigd van jouw visie en sterker nog, hij (of zij) lijkt alleen maar meer overtuigd te zijn van zijn eigen, duidelijk verkeerde, standpunt. Frustrerend!
Share by: